Jsme naživu! ^^

Áh, to už je doba, co jsem sem něco naposledy napsal... Je tu celkem mrtvo mm? ^^ Proč tomu tak je a jestli jsme s překládáním skončili zodpovím v následujícím miničlánku.

Proč tu je takový mrtvo?

Jednoduchá odpověď - veškerý dopisování s fanouškama jsme přesunuli na Discord. Tam jsme aktivní většinou každej den už od jeho založení. A bejvá tam dost živo, takže pro ty, co tam ještě nejsou - určitě se tam doporučuju mrknout 😉 V týhle chvíli máme už 86 přihlášených uživatelů, což je na skupinu, co nevydala pár měsíců skoro nic celkem slušný 😀

konec s překládáním?

Ne. Přes léto byla pauza kvůli nějakým IRL věcem a lenosti překladatelů v těch vedrech, ale překlady pojedou dál. Nemůžu zaručit, že v tempu jako před létem, ale něco určitě vycházet bude. Přesněji se chystá překlad druhé série Hitori no Shita, pokračování překladu Mitsuboshi Colors a možná Slow Start.

Možná ještě malá poznámka ohledně překladů na Pop Team Epic a Yuru Camp - tyto projekty se zrušili. Překladatel na to neměl energii/čas/chuť, nicméně to bylo naposledy, kdy se něco podobného stalo. Pokud se tu něco začne překládat, tak se to přeloží až do konce.

Výhled do budoucna

Určitě bychom chtěli dál vydávat překlady a být aktivní na Discordu pro všechny, co chtějí být součástí naší malé komunity. Jelikož věřím, že Discord má mnohem větší potenciál než web, zapojíme ho do naší činnosti trochu víc. Nové překlady budeme pravděpodobně oznamovat pouze tam. Budete tak mít možnost mnohem pohodlnější reakce, než tu psát komentář. A třeba se i zapojit do konverzace o nich s podobně smýšlejícíma lidma, co mají rádi anime. S tím souvisí i změna vzhledu webu, aby na úvodní obrazovce nebyly několik měsíců staré příspěvky. Ale na to dojde až později.

Tak jo, to by bylo asi všechno. Chci jen předat info o tom, že jsme naživu a nikam se zatím nechystáme. Zatím se mějte 🙂